بسم الله الرحمن الرحيم
معى اليوم فتة بالخل والثوم على طريقتى
ودى طبعا من الاطباق المصرية المعروفة
المقادير حسب افراد الاسره
والمكونات ( خبز - لحم ( يفضل لحم ضانى ) مسلوق مع المرقة ( وطبعا المرقة عليها ملح وفلفل وحبهان وورق لاورا )- ارز ابيض - ثوم - كزبره ناشفة - خل )
الطريقة
ندهن الحم بالسمن البلدى او الزبدة وندخلها الفرن الى ان تتحمر
او لو قطع صغيرة نحمرة فى مقلاه على النار
نحمر الثوم فى السمن مع الكزبرة
ولما يصفر نضيف الخل واول ما يغلى نشيله من على النار
و نحمص الخبز فى الفرن او نحمره فى السمن ( اطيب طبعا )
نضيف عليه مرقة اللحم ثم الارز
ثم صلصة الخل والثوم ( ونترك قليلا منها جانبا )
ثم اللحم فوقها ونرش على اللحم باقى الخل والثوم
وبالهنا والشفا
معى اليوم فتة بالخل والثوم على طريقتى
ودى طبعا من الاطباق المصرية المعروفة
المقادير حسب افراد الاسره
والمكونات ( خبز - لحم ( يفضل لحم ضانى ) مسلوق مع المرقة ( وطبعا المرقة عليها ملح وفلفل وحبهان وورق لاورا )- ارز ابيض - ثوم - كزبره ناشفة - خل )
الطريقة
ندهن الحم بالسمن البلدى او الزبدة وندخلها الفرن الى ان تتحمر
او لو قطع صغيرة نحمرة فى مقلاه على النار
نحمر الثوم فى السمن مع الكزبرة
ولما يصفر نضيف الخل واول ما يغلى نشيله من على النار
و نحمص الخبز فى الفرن او نحمره فى السمن ( اطيب طبعا )
نضيف عليه مرقة اللحم ثم الارز
ثم صلصة الخل والثوم ( ونترك قليلا منها جانبا )
ثم اللحم فوقها ونرش على اللحم باقى الخل والثوم
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق