بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
مقلوبة الباذنجان باللحم على طريقتى
المقادير
نصف كيلو لحم
كيلو باذنجان رومى
2كوب ارز
ملح حسب الرغبة
فلفل اسمر
حبهان
ورق لورا
حبة بصل
نصف ملعقة صغيرة كمون
مكسرات مشكلة وزبيب للزينة
الطريقة
نغسل اللحم جيدا ونسلقه فى ماء مع حبهان وورق الورا والبصل والملح والفلفل السمر
نقشر الباذنجان ونرش عليه قلبل من الملح ونتركه جانبا حوالى ربع او نصف ساعة
يقلى فى زيت حار ثم ينشف جيدا من الزيت
نسلق الارز نصف سلق فى ماء به حبهان وورق لورا وملح ثم نصفيه
نحضر صنية فرن الشكل اللى تحبيه
ونرص شرائح اللحم ونرش عليه قليل من الفلفل الاسمر والكمون
ثم البازنجان ونرش ايض قليل من الفلفل الاسمر والكمون
ثم نضيف الارز ثم كوب من المرقة الناتجة عن اللحم ( تكون على درجة الغليان )
ويغطى بالقصدير اوالغطاء الخاص بالصينية
وندخل الصنية فرن متوسط الحرارة مدة ساعة تقريبا
ثم تقلب وتزين بالزبيب والمكسرات
وتقدم بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق