بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كبسة التندورى باللحم
المقادير
المجموعة الاولى ( للتتبيلة )
نصف كيلو لحم بالعظم
كوب زبادى
ملعقة صغيرة لكل من ثوم وجنزبيل مفرومين ناعم
بصلة كبيرة مبشورة
عصير ليمونة
2 ملعقة كبيرة بهارات التندورى
ملح حسب الرغبة
المجموعة الثانية
2 كوب ارز مغسول جيدا
2 بصلة مقطعين مكعبات صغيرة
3 فصوص ثوم مفرى
بصل محمر للتزيين
الطريقة
نتبل اللحم بالمجموعة الاولى
ونتركها حوالى 4 ساعات
نحمر البصل المكعبات فى قليل من الزيت
ولما يصبح لونه اصفر نضيف الثوم ونقلب لمدة دقيقة
ثم نضيف اللحم ونتركه لينضج
(اللون الاحمر بيروح مع كبسة اللحم بالتندورى مع كثرة غليها على النار)
عند تمام النضج نشيل اللحم من القدر
( ويكون متبقى حوالى كوب من السائل او اقل قليلا )
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق