بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بيتزا بالدقيق الاسمر قليلة السعرات الحرارية
المقادير
مقادير العجينة بالدقيق الاسمر
كوب دقيق اسمر مع كوب دقيق ابيض
ملعقة كبيرة خميرة مع ملعقة كبيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح
بيضة
كوب الا ريع ماء دافئ
3 ملاعق زيت زيتون
الصلصه
بصله صغيرة مبشورة
واحدة طماطم كبيرة مبشورة
فصين ثوم مفرومين ناعم ( اختيارى )
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
نصف كوب ماء
اعشاب جافه ( زعتر - بقدونس - روزمارى ... )
ملح وفلفل
قليل من الزيت
الحشو
جبن موزاريلا مبشور واى خضار تحبيه
الطريقة
ثم نضيف الزيت ثم البيض ثم الماء الدافئ
نخلطهم سويا ونبدأ بلت العجين جيدا اقل شئ خمس دقائق
نبتدى نضيف الدقيق المتبقى شويه شويه الى ان يتكون لدينا عجينه لينه قيلا ونعجنها اقل شئ ربع ساعه باليد ولو اكثر يكون افضل
نتركها تخمر ( مدة الخمر على حسب المكان ونوع الخميره )
طريقة الصلصة
نحمر البصله قليلا فى الزيت دون ان يتحمر
ثم نضيف الثوم ونقلبهم لغاية ما تشمى رائحة الثوم
ثم نضيف الطماطم ونقلبهم بضع دقائق
ثم نضيف باقى المكونات ونقلبهم جيدا ونترك الخليط يغلى حوالى خمس دقائق ( ممكن اضافة قليل من الماء اذا لزم الامر )
طريقة اخرى سهلة وبسيطة لو ما عندك وقت من اختراعى
كاتشاب وثوم بودره واعشاب جافة
او ممكن تستخدى صلصة المكرونة الجاهزة او صلصة البيتزا الجاهزة
نيجى لفرد العجينه
هنحتاج دقيق كافى للفرد مخلوط بدقيق الذره ( يكون خشن قليلا او دقيق سميد ( ليعطيك قرمشة خفيفة ولذيذة وبنفسالوقت عجينه هشة وطرية )
نفرد العجينة ( انا بحبها تكون رفيعة لاستمتع بطعم البيتزا لكن لو سميكه احس كأنى باكل سندوتش )
نضع العجينة فى صنية مدهونة زيت ونجعلها اكبر من الصينية شوية لو هنحشى طرفها
بالنسبة لحشو الاطراف انا حشيتها جبن كريمى
نغلق الطرف ونضع الصلصة اللى تفضليها
ثم الجبن ثم الحشو اللى تحبيه
نخلها فرن حار من 180 الى 200 درجه ويكون ساخن من قبل على الرف الاوسط
والبيتزا ما تغيب فى الفرن يعنى عشر دقائق او 15 دقيقه على الاكثر
نطلعها من الفرن ونضع بعض من جبن الموزاريلا مرة أخرى ونرجعها الفرن الى تسيح الجبن
ملحوظة قطعيها فور خروجها من الفرن ثم اتركيها لبضع دقائق ( عشان الجبن تتشد معاكى مثل المطاعم )
ودى قطعة منها
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق