بيكاتا بالمشروم
المقادير
نصف كيلو لحم شرائح رفيعة جدا
ربع كيلو مشروم
2 كوب حليب
ا كوب كريمة طبخ
ملعقة صغيرة دقيق ( طحين )
ملعقة صغيرة فلفل اسمر
ملح حسب الطعم
ملعقتين كبيرة زيت
الطريقة
ندق اللحم جيدا ثم نسخن الزيت ونضع فيه الفلفل الاسمر
نحمر شرائح اللحم ثم نشيلها من الزيت
ثم نضع شرائح اخرى ونحمرها وهكذا الى ان ينتهى المقدار
فى نفس الزيت نحمر المشروم
ثم نضيف الحليب ونظبط الملح
نضع اللحم مرة اخرى ونتركه يغلى
نقلب ملعقة الدقيق مع ربع كوب ماء ونضيفه للبيكاتا
ونتركها لتنضج ( من 20 الى 30 دقيقة )
ثم نضيف الكريمة ونتركها تغلى مرة واحدة
وبالنسبة للارز كان عندى ارز ابيض باقى من اليوم اللى قبله
فقطعت فلفل الوان الى قطع صغيرة وشوحتها فى قليل من الزيت
مع قليل من الملح والفلفل ثم ضفت الارز واستمريت فى التقليب مع اضافة ربع كوب ماء تقريبا
ثم يقدم الارز مع البيكاتا بالف هنا وشفا
المقادير
نصف كيلو لحم شرائح رفيعة جدا
ربع كيلو مشروم
2 كوب حليب
ا كوب كريمة طبخ
ملعقة صغيرة دقيق ( طحين )
ملعقة صغيرة فلفل اسمر
ملح حسب الطعم
ملعقتين كبيرة زيت
الطريقة
ندق اللحم جيدا ثم نسخن الزيت ونضع فيه الفلفل الاسمر
نحمر شرائح اللحم ثم نشيلها من الزيت
ثم نضع شرائح اخرى ونحمرها وهكذا الى ان ينتهى المقدار
فى نفس الزيت نحمر المشروم
ثم نضيف الحليب ونظبط الملح
نضع اللحم مرة اخرى ونتركه يغلى
نقلب ملعقة الدقيق مع ربع كوب ماء ونضيفه للبيكاتا
ونتركها لتنضج ( من 20 الى 30 دقيقة )
ثم نضيف الكريمة ونتركها تغلى مرة واحدة
وبالنسبة للارز كان عندى ارز ابيض باقى من اليوم اللى قبله
فقطعت فلفل الوان الى قطع صغيرة وشوحتها فى قليل من الزيت
مع قليل من الملح والفلفل ثم ضفت الارز واستمريت فى التقليب مع اضافة ربع كوب ماء تقريبا
ثم يقدم الارز مع البيكاتا بالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق