بسم الله الرحمن الرحيم
انا عملت النهاردة كيك الفراولة بطريقة مارثا ستيوارت مع تغير بسيط على حسب الموجود عندى فى البيت
المقادير
6 ملاعق زبدة بحرارة الغرفة ( انا استخدمت مارجرين لان ما كان عندى زبدة )
1 كوب سكر
ا بيضة مع ملعقة صغيرة فانيليا
نصف كوب لبن رايب ( انا استخدمت زبادى لام ما كان عندى لبن رايب )
كوب ونصف دقيق
ملعقة ونصف صغيرة بيكنج بودر
زرة ملح ( انا ما استخدمته لان المرجرين فى تسبة من الملح )
حوالى ثلث كيلو فراولة مقطعة صغير مع ملعقتين طعام سكر
الطريقة
ندهن صنية بالسمن والدقيق ونشغل الفرت على درجة حرارة 160 درجة
نخفق الزبدة مع السكر جيدا الى ان تكون هشة ولونها ابيض
ثم نضيف البيضة والفانيليا مع استمرار الخفق
ثم الزبادى
ثم الدقيق والبيكنج بودر
ثم نضعها فى الصنية
ثم نفلب الفراولة مع ملعقتين سكر ونضعهم على الكيك ( نضع الفراولة فقط بدون اى سوائل )
ثم نخبزها فى الفرن حوالى 50 او 55 دقيقة
ثم تقدم بالهنا والشفا
انا عملت النهاردة كيك الفراولة بطريقة مارثا ستيوارت مع تغير بسيط على حسب الموجود عندى فى البيت
المقادير
6 ملاعق زبدة بحرارة الغرفة ( انا استخدمت مارجرين لان ما كان عندى زبدة )
1 كوب سكر
ا بيضة مع ملعقة صغيرة فانيليا
نصف كوب لبن رايب ( انا استخدمت زبادى لام ما كان عندى لبن رايب )
كوب ونصف دقيق
ملعقة ونصف صغيرة بيكنج بودر
زرة ملح ( انا ما استخدمته لان المرجرين فى تسبة من الملح )
حوالى ثلث كيلو فراولة مقطعة صغير مع ملعقتين طعام سكر
الطريقة
ندهن صنية بالسمن والدقيق ونشغل الفرت على درجة حرارة 160 درجة
نخفق الزبدة مع السكر جيدا الى ان تكون هشة ولونها ابيض
ثم نضيف البيضة والفانيليا مع استمرار الخفق
ثم الزبادى
ثم الدقيق والبيكنج بودر
ثم نضعها فى الصنية
ثم نفلب الفراولة مع ملعقتين سكر ونضعهم على الكيك ( نضع الفراولة فقط بدون اى سوائل )
ثم نخبزها فى الفرن حوالى 50 او 55 دقيقة
ثم تقدم بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق