الجمعة، 19 أبريل 2013

كيك الفراولة

بسم الله الرحمن الرحيم

انا عملت النهاردة كيك الفراولة بطريقة مارثا ستيوارت مع تغير بسيط على حسب الموجود عندى فى البيت



المقادير

6 ملاعق زبدة  بحرارة الغرفة ( انا استخدمت مارجرين لان ما كان عندى زبدة )



1 كوب سكر

ا بيضة مع ملعقة صغيرة فانيليا

نصف كوب لبن رايب ( انا استخدمت زبادى لام ما كان عندى لبن رايب )

كوب ونصف دقيق

ملعقة ونصف صغيرة بيكنج بودر

زرة ملح ( انا ما استخدمته لان المرجرين فى تسبة من الملح )

حوالى ثلث كيلو فراولة مقطعة صغير مع ملعقتين طعام سكر

الطريقة

ندهن صنية بالسمن والدقيق ونشغل الفرت على درجة حرارة 160 درجة

نخفق الزبدة مع السكر جيدا الى ان تكون هشة ولونها ابيض



ثم نضيف البيضة والفانيليا مع استمرار الخفق





ثم الزبادى



ثم الدقيق والبيكنج بودر



ثم نضعها فى الصنية



ثم نفلب الفراولة مع ملعقتين سكر ونضعهم على الكيك ( نضع الفراولة فقط بدون اى سوائل )





ثم نخبزها فى الفرن حوالى 50 او 55 دقيقة

ثم تقدم بالهنا والشفا

































ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget