الجمعة، 2 ديسمبر 2011

كبدة اسكندرانى

بسم الله الرحمن الرحيم 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

طريقتى للكبدة الاسكنرانى



المقادير

نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح صغيرة

5 فصوص ثوم

وحدتين فلفل رومى مقطع شرائح صغيرة

ملح وفلفل اسمر وقليل من الكمون واكزبرة الناشفة 

ربع كوب زيت

عصير ليمونة 

الطريقة 

نسخن الزيت جيدا ثم نضيف اكبدة بعدغسلها وتقطيها

ونشوها لبضع دقائق على نار حامية 



ثم نضيف الثوم والبهارات والملح والفلفل الاسمر ونستمر فى التقليب



نضيف الفلفل الاخضر مع استمرار التقليب ابضع دقائق 



ثم نضيف عصير اليمون مع التقليب المستمر لبضع دقائق اخرى 





ثم تقدم بالهنا والشفا 








ممكن نعملها سندوتشات او نقدمها مع مكرونة بالصلصلة الحمرا 


كفتة بصوص المشروم

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحكة الله وبركاته

كفتة بصوص المشروم



مقادير الكفتة


ربع كيلو لحم مفروم

نصف حزمة  بقدونس 

ملعقة صغيرة ثوم مفروم 

بصلتين مفرومين ناعم 

ملح وفلفل اسمر

ملعقة صغيرة بهارات مشكلة


مقادير الصوص 

ربع كيلو مشروم 

ملعقة كبيرة دقيق

كوب حليب او كريمة طبخ ( انا استخدمت الحليب لزوم الرجيم )

قليل من الملح

الطريقة 

نخلط مكونات الكغتة سويا ونعمل كور صغيرة
ثم نشوحها فى قليل من الزيت على نار وسط 
 ( لكى تنضج وتتحمر فى نفس الوقت )
( اذا احمرت سريعا ممكن تضيفى كوب من الماء لكى تنضج )



ثم نضيف المشروم المقطع شرائح ونستمر فى التقليب

الى ان يجف من مائه



ثم نضيف ملعقة الدقيق ونشوحهم قليلا 




ثم نضيف الحليب ونضبط الملح ونتركه ليغلى 

 
ثم يقدم بالهنا والشفا 










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget