الخميس، 19 أبريل 2012

لازانيا البطاطس


بسم الله الرحمن الرحيم 
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

وصفة اليوم من اختراعى 

جربوها وان شاء الله تعجبكم


لازانيا البطاطس


 المقادير

لعمل صنية صغيرة

نصف كيلوا بطاطس

حبة فلفل اخضر

كوب جبن مبشور ( موزاريلا او شيدر )

ربع كوب جبن بارميزان او رومى مبشورين ناعم للوجه

زيت لتحمير البطاطس 

ربع كيلو لحم مفروم ناضج مع البصل

مقدار من البشاميل 

لعمل البشاميل 

(2كوب حليب-2ملعقة طعام دقيق ملعقة صغيرة زبدة 
ملح وفلفل وبهارات
بيضة ( اختيارى )
نغلى كوب ونصف من الحليب ثم نقلب نصف الكوب المتبقى مع الدقيق والبيضة والملح والفلفل والبهارات ونضيفها الى الحليب المغلى مع التقليب المستمر على نار هادية الى ان ينضج ويغلظ قوامه )

 كوب صلصة طماطم

( انا استخدمت صلصلة المكرونة الجاهزة لكن انتى ممكن تعمليها

2 كوب عصير طماطم مع ملعقة صلصة وبصلة صغيرة مفرومة وفصين ثوم وملح وفلفل وبهارات مشكلة وقليل من الزيت

نشوح البصل قليلا فى الزيت ثم نضيف الثوم المفروم ولما ريحته تتطلع نضيف عصير الطماطم والصلصة والملح والفلفل ونتركها لتتسبك )

الطريقة 

نقطع البطاطس شرائح رفيعة ونقليها فى الزيت ونخرجا قبل ان تتحمر ثم نحضر صنية فرن ونضع فيها نصف كوب من صلصة الطماطم ثم طبقة من البطاطس



 ثم نصف مقدار اللحم المفروم والفلفل الاخضر


ثم قليل من البشاميل ثم ثلث مقدار جبن الشيدر ثم طبقة اخرى من البطاطس


 ثم باقى صلصة طماطم ثم باقى لحم ثم باقى الفلفل الاخضر ثم قليل من البشاميل ثم الثلث الثانى من جبن شيدر ثم طبقة بطاطس اخرى




 ثم نضيف باقى مقدار البشاميل ونوزعه على الوجه


ثم باقى جبن الشيدر ثم البارميزان وندخلها الفرن على درجة حرارة متوسطة الى ان تنضج ويتحمر وجهه
  

ثم تخرج من الفرن وتترك حوالى 10 دقائق قبل التقطيع

 ثم تقدم بالهنا والشفا




 



ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget