الأربعاء، 29 فبراير 2012

شوربة الفول انابت


بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


شوربة الفول النابت




المكونات

حوالى نصف كيلو فول

بصلة متوسطة 

فصين ثوم 

كلح وفلفل 

نصف ملعقة صغيرة لكل من كمون وكزبرة 

ملعقتين سمنة او زيت

الطريقة

اول شئ تنبيت الفول

ننقع الفول يوم كامل مع تغير الماء مرة

ثانى يوم نغسله كويس ثم نضع فوطة مبلولة فى مصفاه ونضع داخله الفول وغطيه باطراف الفوطة

نفتح الفوطة ونرش على الفول قليل من الماء باليد

وغلق الفوطة مرة اخرى ونرش عليها هى ايضا الماء

تكرر هدذه العملية حوالى مرتين فى اليوم 

ويترك الى ان ينبت ( يطلع جزور )






عملية تنبيت الفول كاملة ممكن تاخد تقريبا من 3 الى اربع ايام

نيجى للشوربة 

نقطع البصلة صغير جدددددا

ونحمرها فى الزيت او السمن الى ان تصفر 

ثم نضيف الثوم المفروم ونقلبه الى ان ريحته تطلع 

ثم نضيف الفول النابت بعد غسله جيدا

( ممكن تقشرى الفول فولاية فولاية لو تحبى )

ونقلب لمدة دقائق بسيطة

ثم نضيف ماء الى ان يغطيه 

ثم نضيف الملح والفلفل والكمون والكزبرة

ونتركه لينضج ثم يقدم مع عصير الليمون والخبز المصرى

والف هنا وشفا 







ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget