الخميس، 29 سبتمبر 2011

سلطه البقوليات

ثانيا سلطه البقوليات


من اختراااااااعى

انا استخدمت علبه حمص مع علبه فاصوليا حمراء
وقطعت بصله حمراء صغيره ونصف حبه فلفل احمر وفلفل اخضر
وملح وفلفل اسود وكمون
وملعقه كبيره زيت زيتون مع عصير ليمونه
وخبز محمص للتزين

الطريقه

وضعت جميع المقادير مع بعض ما عدا الخبز المحمص




وزينتهم بالخبز المحمص










وبالهنا والشفا

شوربه الخضروات اللذيذة

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

شوربه الخضروات اللذيذة


المقادير


لتر شوربة ( دجاج او لحم اللى متوفر عندك ) وطبعا بتكون مبهره ومملحه من قبل
نصف كليلو خضار مشكل ( حسب المتوفر عندك )
علبة فاصوليا حمراء او حمص اللى تفضليه
حبة طماطم مبشورة
ملعقة كبيرة صلصة
عصير ليمونة

الطريقة


نقطع الخضار



ونضعه فى مرقه مغليه ( دجاج او لحم اللى متوفر عندك ) وطبعا بتكون مبهره ومملحه من قبل


ونضيف عليهم ملعقه صغيره صلصه طماطم ومعهم كمان حبه طماطم مبشوره
ونتركهم لينضج الخضار نصف نضج
وبعدين نضيف علبه فاصوليا حمراء ومكرونه
صغيييييييييره ( لسان عصفور او شعريه او اى مكرونه صغيره )


وقبل تمام لنضج بخمس دقائق نضيف على الشوربه عصير ليمونه
يفضل تركها على الاقل ساعه قبل التقديم ( تعطيك طعم الذذذذذذذذ)

وبالهنا والشفا 
 

مع تحياتى
شيماء حمدى

شوربة كريمة البروكلى بصريقة صحية وخفيفة

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

شوربة كريمة البروكلى بصريقة صحية وخفيفة


المقادير


2 كوب بروكلى مقطع صغير

2 ونصف كوب ماء مع مكعب مرقة دجاج
2 كوب حليب خالى الدسم
2 ملعقة كبيرة دقيق ( طحين )

الطريقة

نقطع البروكلى صغير
ونضعه فى الماء المغلى مع 2 مكعب ماجى  ونتركه ينضج


ثم نضيف كوب ونصف من كمية الحليب ونتركه يغلى بضع دقائق 


نذيب الدقيق فى باقى الحليب ونضيفة على الشوربة مع التقليب الى ان تصبح  قوامها كريمى 

 ثم تقدم بالهنا والشفا


مع تحياتى
شيماء حمدى

الاثنين، 26 سبتمبر 2011

بريانى الدجاج على الطريقة الهندية

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بريانى الدجاج الهندى




المقادير



للتتبيلة 


  1كوب زباد
ى

ملعقة صغيرة ( نعناع جاف - كركم - كمون بودرة - كزبرة بودرة - ثوم وزنجبيل مفرى )

نصف ملعقة صغيرة ( حبهان - قرفة - قرنفل بودرة )

وملح وفلفل اسمر وفلفل حار ( اختيارى )

عود قرفة - 5 حبات حبهان ( هيل )اخضر - 3 حبات حبهان ( هيل ) اسمر
بعض حبات القرنفل - ورق الغار

حوالى نصف كوب كزبرة خضراء مفرية

دجاجة مغسولة ومقطعة ومنزوعة الجلد




للبريانى نحتاج


2 ونصف كوب ارز بسمتى مسلوق نصف سلق فى ماء مغلى مع حبهان وورق غار وملح

بصل محمر

بضع ورقات من النعناع الطازج مقطعة صغير
الطريقة 

نتبل الدجاجة ونتركها ليلة فى الثلاجة 






ثانى يوم نضعها فى قدر على النار





ونتركها تنضج نصف نضج

بالشكل ده 



لما تنضج نصف نضج ويكون معها بعض السائل ( حوالى كوب )
نضيف نصف الارز وفوقه البصل المحمر والنعناع  



ثم نضيف باقى الارز وفوقه لون اصفر








ثم نغطى القدر بالقصدير ثم غطاء القدر

ونترك الارز على نار هادئة حوالى 45 دقيقة 


ثم يقدم بالهنا والشفا







الخميس، 22 سبتمبر 2011

حلى السميد بالاناناس







بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


حلى السميد بالاناناس





الحلى ده من ابتكارى واتمنى انه يعجبكم


المقادير:


الطبقة الاولى


كوب سميد - نص كوب سكر - علبة قشطة


الطبقة الثانية


علبة جيلى اناناس + نصف كوب ماء
2 كوب كريمه
كوب كاسترد طريقتى هى ( 2 كوب حليب - بيضة وقليل من الفانيليا - و2 ملعقة كبيرة كاسترد بودرة و ملعقة كبيرة ونصف سكر )


الطريقة


فى الاول نجهز الكاسترد
نحلى كوب ونصف من الحليب بالسكر ونضعه على النار ليغلى
ونقلب النصف كوب من الحليب مع البيضة والفانيليا والكاسترد البودر
ولما يغلى الحليب نضيف خليط الكاسترد ونقلب على نار هاديه حوالى خمس دقائق ونتركه يبرد تماما


نجهز الطبقة الاولى


نحمص السميد ثم نرفعه من على النار ونضيف السكر عليه وهو ساخن ونقلب ثم نضيف القشطه ونقلبهم ونضعهم فى قوالب صغيرة او صنية التشيز كيك


ثم نبدأ فى الطبقة الثانيه


بعد ما يبرد الكاسترد تماما نقلبه بالمضرب السلك


ثم نغلى نصف كوب ماء ثمنضيف الجيلى و نقلب
ثم نرفعه من على النار و نضيف عليه الكاسترد ونقلب جيدا ثم الكريمه بعد خفقها ونقلبهم حتى يمتزج الخليط
ثم نصبه على الطبقه الاولى ونتركه فى الثلاجة على الاقل 12 ساعة


وبالهنا والشفا



الاثنين، 19 سبتمبر 2011

طاجن الارز المعمر بالكبد والاوانص


بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


طاجن الارز المعمر بالكبد والاوانص







المقادير 





2 كوب از

 3كوب حليب
علبة قشطة
ربع كوب زبدة
ملح حسب زوقك وفلفل اسمر
نصف كيلوا كبد وقوانص ( او اقل حسب المتوفر عندك )

الطريقة

نقطع الكبد والقوانص ونشوحها فى قليل من الزيت او السمن
ونزيدها قليل من الماء ونتركها تستوى
ندهن الطاجن بنصف كمية الزبدة تقريبا





ثم نضع نصف كمية الرز
ثم فلفل اسمر ثم الكبد والقوانص





ثم باقى الرز ثم باقى كمية الزبدة 





نغلى اللبن ( الحليب ) مع علبة القشطة والملح ثم نضيفه على الارز





ثم ندخله فرن حار جدا ولما يغلى الحليب نقلل درجة حرارة الفرن
ونجعلها متوسطة او اقل قليلا ونتركها ساعة تقريبا لتنضج 





وتقدم بالهنا والشفا










مع تحياتى

الثلاثاء، 13 سبتمبر 2011

طريقة رااااااااائعة فى تقديم الارز




بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 


اليوم جايبة طريقة بسيطة وشيك للآرز الابيض







نضع الارز الناضج فى قالب كيك اى شكل متوفر عندك
ونتغطه جيدا ونتركه حوالى ربع ساعة





وبعدين نقلبه فى طبق التقديم ونزينه بوردات الطماطم واوراق البقدونس
وبكده الطبق يكون جاهز












مع تحياتى

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget