الاثنين، 3 ديسمبر 2012

فتة بالخل والثوم

بسم الله الرحمن الرحيم 

معى اليوم فتة بالخل والثوم على طريقتى

ودى طبعا من الاطباق المصرية المعروفة


المقادير حسب افراد الاسره

والمكونات ( خبز - لحم ( يفضل لحم ضانى ) مسلوق مع المرقة ( وطبعا المرقة عليها ملح وفلفل وحبهان وورق لاورا )- ارز ابيض - ثوم - كزبره ناشفة - خل )

الطريقة 

ندهن الحم بالسمن البلدى او الزبدة وندخلها الفرن الى ان تتحمر


او لو قطع صغيرة نحمرة فى مقلاه على النار

نحمر الثوم فى السمن مع الكزبرة

ولما يصفر نضيف الخل واول ما يغلى نشيله من على النار

و نحمص الخبز فى الفرن او نحمره فى السمن ( اطيب طبعا )

نضيف عليه مرقة اللحم 
ثم الارز

ثم صلصة الخل والثوم ( ونترك قليلا منها جانبا )

ثم اللحم فوقها ونرش على اللحم باقى الخل والثوم

وبالهنا والشفا










ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget