الأربعاء، 2 نوفمبر 2011

الرز المفلفل ( حبة وحبة )

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة اللح وبركاته


الرز المفلفل ( حبة وحبة )



المقادير

2كوب رز

ربع كوب زيت او سمن

2 كوب ماء

ملح حسب الرغبة

الطريقة 

نغسل الارز جيدا ونصفيه

نأخذ كوب من الارز ونقلبه فى فى الزيت او السمن



بعد فترة هنجده نشف والتصق فى بعضه مش مشكلة كملى تقليب



الى ان تصبح كل حبة ارز لوحدها 

ونستمر فى التقليب الى ان يصبح لونه ذهبى



ثم نشيله من على النار ونضيف باقى كمية الارز ونقلبهم



ثم نعيده على النار مرة اخرى ونستمر فى التقليب بضع دقائق

ثم نضيف الماء والملح 



ولما يغلى نخفض النار ونتركه ينضج على نار هادئة

ثم يقدم بالف هنا وشفا











ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget