الخميس، 3 نوفمبر 2011

ارز بالخلطة

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ارز بالخلطة



المقادير

2 كوب ارز

من ربع الى نصف كيلوا كبد وقوانص دجاج 

( حسب احتياجك )

3 كوب ماء وحبهان وورق لورا وبصلة صغيرة

 وملح وفلفل اسمر لسلق الكبد والاقوانص

ملح وفلفل 

 ملعقة كبيرة زيت مع 2 ملعقة كبيرة سمن 

2 ملعقة كبيرة سكر

عود قرفة 

مكسرات مشكلة وزبيب للزينة

الطريقة

نقطع الكبد والاوانص صغير ونسلقها فى الماء  ماء والحبهان وورق لورا

 وبصلة صغيرة وملح وفلفل اسمر

نسخن الزيت والزبدة ونحمر فيه الزبيب والمكسرات كل على حدة 




ونشيله من الزبدة



ثم نشوح الكبد والاوانص فى نفس الزبدة



نرفع القدر من على النار 

ثم نشيل الكبد والقوانص  من الزبدة

( ولو تحبى شيلى جزء منها فقط واتركى الباقى مع الرز )

ثم نضيف 2 كوب مرقة على الزبد او على الزبد مع الكبد والقوانص مع عود القرفة 

ونضبط الملح

وفى هذه الاثناء نعمل الكراميل

نضع السكر مع ملعقة صغير من الزبد السايح

فى طاسة على نارمتوسطة 

مع التقليب الى ان يسيح السكر ويصبح لونه بنى



ثم نضيف الكراميل بحرص على الماء

ونقلبه الى ان يزوب الكراميل فى الماء

ولما يغلى الماء نضيف الرز 

ولما يغلى الماء مرة اخرى نترك الرز ينضج على نار هادية

ثم يزين بالكبد والاوانص والمكسرات والزبيب










وبالف هنا والشفا




ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget