الأربعاء، 2 نوفمبر 2011

الكشرى المصرى ( 2 )

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الطريقة التانية لعمل الكشرى



المقادير


الكشرى  


1 كوب ارز

1 كوب عدس بجبة 

نصف كوب شعرية

علبة حمص

ربع كيلو مكرونة

صلصة الطماطم

4 كوب صلة طماطم مع ملعقتين طعام صلصة طماطم 

نصف راس ثوم

بصلة متوسطة

ملعقتين طعام خل

ملح وفلفل ونصف ملعقة كمون

ربع كوب زيت 

الدقة

نصف راس ثوم 

ربع كوب خل

ربع كوب ماء مغلى

قرن فلفل احمر حامى ( اختيارى )

ملح وفلفل وربع ملعقة صغيرة كمون وربع ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة

الصلصة الحارة

3 ملاعق شطة حمرا 

2 ملعقة كبيرة زيت

كوب من صلصة الطماطم اللى هنعملها للكشرى

البصل المحمر

نصف كيلو بصل 

نصف ملعقة صغيرة ملح

زيت غزير للتحمير

الطريقة

فى الاول نحمر البصل 

لكى تحصلى على بصل مقرمش اتبعى الطريقة بالضبط

نقطع البصل شرائح رفيعة 



ثم نضعه فى طاسة القلى ( من غير زيت ) ونرش عليه الملح 

ونقلبه باليد ونفرفرة




نضيف عليه الزيت الى ان يغطيه



ثم نضعه على النار 

ولما الزيت يسخن نخفض درجة الحرارة ونجعلها متوسطة او اقل قليلا



ونتركه ليتحمر مع التقليب من فترة لاخرى



نشيله من الزيت ونضعه فى مصفاه ليجف من الزيت



سلق العدس

نغلى 4 كوب ماء مع الملح والفلفل وكمون

ثم نضيف عليه العدس ونتره لينضج



( واذا جف قبل نضجه نضيف قليل من الماء مع متابعته )

طريقة صلصة الطماطم

نضرب عصير الطماطم مع الصلصة

والثوم المقطع والبصل المقطع والملح والفلفل 

والكمون والكسبرة والخل 

نسخن الزيت قليلا فى قدر ثم نضيف عليه خليط الطماطم



ونتركه ليتسبك



نعمل الارز


نصفى العدس من ماء السلق ونحتفظ بالماء مع نصف العدس لنضيفه على الارز

والنصف الاخر نتركه جانبا الان

نحمرالشعرية فى الزيت ثم نضيف الارز



 ونقلب قليلا ثم نضيف نصف العدس



ونقلب ثم نضيف ماء سلق العدس و ماء اذا لزم الامر

 ( بحيث يكون مجموعهم 2 كوب ونصف )



ولما يغلى نترك الارز لينضج على نار هادئة


ثم نسلق المكرونة فى ماء مغلى مع ملح وزيت

الدقة

 نخلط الثوم المفروم والكزبرة الناشفة والكمون

والخل والفلفل الحامى والملح فى الخلاط



نضعها فى طبق عميق 



ونضيف عليه الماء المغلى مع التقليب لمدة دقيقة



 وبكدة تكون الدقة جاهزة





الصلصة الحارة

نسخن الزيت قليلا ثم نضيف الشطة البودرة ونقلب سريعا



ثم نضيف صلصة الطماطم المعدة مسبقا



ونتركها تغلى وبكدهالصلصة تكون جاهزة 



نفتح علبة الحمص ونصفيه ونغسله جيدا 

ونشوحه فى قليل من الزيت مع رشة ملح وفلفل اسمر وكمون لبضع دقائق


عمل طبق الكشرى

نضع الارز فى الطبق ثم نضع فوقه المكرونة

ثم باقى العدس ثم الحمص

ثم بعض من صلصة الطماطم ويزين بالبصل المحمر

ويقدم جنبه باقى صلصة الطماطم والصلصة الحامية والدقة

وبالف هنا وشفا





ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget