الثلاثاء، 1 نوفمبر 2011

مقلوبة الباذنجان باللحم

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


مقلوبة الباذنجان باللحم على طريقتى



المقادير

نصف كيلو لحم 

كيلو باذنجان رومى

2كوب ارز

ملح حسب الرغبة

فلفل اسمر

حبهان

ورق لورا

حبة بصل 

نصف ملعقة صغيرة كمون 

مكسرات مشكلة وزبيب للزينة


الطريقة

نغسل اللحم جيدا ونسلقه فى ماء مع حبهان وورق الورا والبصل والملح والفلفل السمر

نقشر الباذنجان ونرش عليه قلبل من الملح ونتركه جانبا حوالى ربع او نصف ساعة

يقلى فى زيت حار ثم ينشف جيدا من الزيت

نسلق الارز نصف سلق فى ماء به حبهان وورق لورا وملح  ثم نصفيه

نحضر صنية فرن الشكل اللى تحبيه

ونرص شرائح اللحم ونرش عليه قليل من الفلفل الاسمر والكمون





ثم البازنجان ونرش ايض قليل من الفلفل الاسمر والكمون





ثم نضيف الارز ثم كوب من المرقة الناتجة عن اللحم ( تكون على درجة الغليان )





ويغطى بالقصدير اوالغطاء الخاص بالصينية

وندخل الصنية فرن متوسط الحرارة مدة ساعة تقريبا

ثم تقلب وتزين بالزبيب والمكسرات 








وتقدم بالهنا والشفا


ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أدخل البريد الإلكترونى ليصلك الجديد

Blogger widget